Nu är vi inne på andra helgen med vår totalperformance PLÄSNT DSCHÖRNIE – New Moves av Ethan Hayes – Chute.

Det har varit fantastiskt! 4 GGR TILL!! MISSA INTE! BOKA >>> https://www.kulturcentralen.nu/plasnt-dschornie-new-moves

Läs de fina recensionerna i DN av Dan Jönsson, Sydsvenskan av Sara Berg och Kunstkritikk av Christine Antaya

DN: https://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/har-satts-den-sorglosa-existentialismen-i-arbete

”Pläsnt Dschörnie” är ännu en i raden av storskaliga performanceföreställningar som Lilith på senare år har gjort till sin unika konstnärliga nisch. De kan vara interaktiva, med flytande gränser mellan skådespelare och publik, eller som här mer slutna i sina fantasivärldar – men gemensamt för dem är de genomarbetade fiktionerna och de utdragna tidsramarna där miljögestaltningen blir en bas för experiment och improvisationer.

”Ethan Hayes-Chutes balanserar miljöns skeva vardaglighet mot arbetsprocessernas gåtfulla tomhet på ett sätt som får frågorna att svälla ut i det absurda. Vad är det här för människor? Är de kanske arbetslösa och i åtgärd? Är de alla döda och i skärselden? Eller är de bara barn som aldrig slutat leka att de är på jobbet? Förresten, vad är skillnaden?”  Dan Jönsson-  DN 27/11

SYDSVENSKAN: https://www.sydsvenskan.se/2019-11-27/flyttfirman-plasnt-dschornie-ar-en-vilsam-motvikt

”Jag kommer att tänka på Douglas Couplands lågmält skruvade romaner, där det orimliga framställs som självklart på samma skickliga vis, eller kanske tv-serien ”Twin Peaks”.

”Den specialinredda industrilokalen må se ut som ett plottrigt och luggslitet kontorslandskap från 1970-talet, men kan lika gärna betraktas som en allegori över livet. Vi är alla små myror som gör så gott vi kan, utan att riktigt veta varför – ändå bara fortsätter vi tills det tar slut. Och det är faktiskt ganska trivsamt under tiden.”
Sara Berg – Sydsvenskan 27/11

Kunstkritikk: https://kunstkritikk.se/den-fantastiska-firman/

Den fantastiska firman

Ethan Hayes-Chutes föreställning på Lilith i Malmö är som att gå rakt in i en socialutopisk arbetslivsskildring av Wes Andersson, fast fulare.”

 

NEWSLETTER
@