MAGISK ÖPPNING I TORSDAGS MED ALLA BEDÅRANDE STJÄRNOR OCH EN SUPERFIN RECENSION I DN!!!
TACK ALLA INBLANDADE! VILKEN RESA!

Sedan augusti har vi mejslat och byggt upp denna mega performance för oss i en helt ny form av samarbete,
för första gången med en teater – Moomsteatern.

Performance har vuxit fram under ledning av konstnärsduon Lilith som har arbetat fram performancen i workshop form med skådespelar från Moomsteatern, Teaterakademin och Lilith Performance Studio.

Idé/Koncept: konstnärsduon LILITH ( ELIN LUNDGREN & PETTER PETTERSSON)
Elektroakustisk musikkomposition: Tanya Byrne
Text och röst komposition: konstnärsduon LILITH
Rum/ljus/kostym/mask: konstnärsduon LILITH

Medverkade: Niclas Lendemar, Tryggve Algeus, Frida Andersson, Julia Hansson, Johanna Friberg, Caroline Andersson, , Frida Schriver, Viktoria Hirsbak, Daniel Mårs, Lo Pettersson – Lundgren, Erik Wall, Vilma Linton, Mikael Dahlqvist Fuchs, Olivia Klang, Thomas Hiljeborn, Faïka Ammar, Helena Ricci, Finon Alkabawi, Hanna Knutsson, Irene Stenberg, Susanne Larsdotter, Sonia Romlöv, Lovis Feldt, Amelie Jönsson Asp, Inna Pettersson-Lundgren, Lovis Sigren Rohlin

#lilithperformancestudio #performance #bedårande #förskjutning #moomsteatern #teaterakademinmalmo

DAGENS NYHETER SKREV SÅ HÄR FINT:

””Bedårande förskjutning” är en ”själslig fightclub” enligt konstnärerna, där övningar i att vara människa pågår; i så fall en fight om existensens yttersta villkor. För vad är det de sjunger, de små änglarna med svarta vingar, när de klättrar upp och nerför stegar – sjunger de om död?
”Plötsligt anar jag att det är meningen att jag inte ska känna mig välkommen och inkluderad. För visst svarar min upplevelse av trängsel, av obegripliga tecken, ramsor och ritualer, mot verkligheten för någon som är funktionshindrad? Obehaget som en autistisk person kan uppleva vid ovälkommen beröring; känslan av främlingskap som någon utan syn eller hörsel kan förnimma inför en upplevelse som skänker glädje åt den som saknar funktionshinder.
Men mer än så påminner ”Bedårande förskjutning” om att problemet med att vara människa handlar just om de variationer som utmärker var och en av oss; om våra begränsningar, vår oförmåga inför andra. Om att helvetet är att vara instängd i sig själv, utan att hitta vägen ut.”
SOFIA NYBLOM – DN

RECENSION DN


NEWSLETTER
@