VILKEN RECENSION!! SÅ Välskriven!
UNDERBART ochVärdefullt med kritiker som analyserar och kan skriva om konst.
Tack! Carolina Söderholm på konsten.net
”Norska Tori Wrånes totalkonstverk ”Garden of lefthand” på Lilith Performance Studio liknar inget jag tidigare sett. ..” Vad Wrånes åstadkommer har snarare stråk av surrealismens drömskt skruvade värld, spetsad med humor och musikens besvärjande kraft. Det är galet groteskt och fullkomligt sagolikt.”
”Men det handlar inte bara om vad som utspelas, utan också hur publiken tvingas huka, klättra och balansera för att ta del av det. Tillsammans med teamet på Lilith har Wrånes skapat en enorm textil kokong som spänts upp inuti ett korgliknande skelett av sammanbundna plastvidjor. Runt denna struktur har träställningar snickrats, med låga bänkar, räcken, stegar och höga plattformar. Allt detta upptar merparten av lokalen där publiken försiktigt tassar runt i sökandet efter titthål för att trä in huvudet under skyddsduken. Det innebär en del trevande i mörkret, fysiska prövningar och en intim förnimmelse av främlingar som står, sitter, klänger och andas tätt inpå.
Wrånes vill förflytta människor till en fantasieggande fristad bortom vardag och verklighet. För att komma dit måste svårigheter övervinnas, muskler tänjas och hörseln spetsas. Samtidigt fordras tillit. Invånarna i den organiska trädgården är exponerade för våra blickar, men vi som tittar på dem befinner oss också i en utlämnande position. Med huvudena instoppade i den magiska kammaren lämnar vi resten av kroppen sårbar utanför.” Carolina Söderholm / Konsten.net
NEWSLETTER
@