Vi måste våga mer, ta större risker på högre höjder och landa där vi aldrig trodde vi skulle landa. Vill du hjälpa med oss med att rigga förutsättningar för detta? Eller känner du någon som vill?

Skicka ansökan innan 1 feb 2022 till work@lilithperformancestudio.com

Lilith Performance Studio i Malmö söker producent. 

Lilith Performance Studio är en produktionsstudio och arena för storskaliga konstperformance. Sedan 2007 har internationellt verksamma konstnärer bjudits in till långa produktionsperioder för att i nära samarbete med studions konstnärliga ledare realisera storskaliga performanceverk. 

Med start 2022 öppnar Lilith Performance Studio upp kärnverksamheten ytterligare och fördjupar undersökningen i vad performance kan vara. Undersökningen kommer fokuseras på jämställda samarbeten mellan olika konstområden, icke-hierarkiska produktionsformer och utmana estetiska normer. Detta genom att bjuda in flera konstnärer från olika konstområden till att samverka som huvudpart i produktionerna. 

Som en del av detta planerar vi även starta upp ytterligare en verksamhetsdel av Lilith, där en ny infrastruktur och ett nytt rum för tidskrävande konstprojekt ska skapas. 

Som producent på Lilith kommer du vara en viktig del i alla faser av denna utveckling.

Lilith är, inifrån sett, en liten arbetsplats, driven av ett konstnärspar som i princip sitter på alla stolar i verksamheten, övriga involverade i produktionerna; konstnärer, produktionsassistenter, medverkande aktörer, kostymörer och tekniker m fl kopplas in efter behov. 

Du som producent ska vara med på resan och medverka till att verksamheten utvecklas i flera avseenden samt att de konstnärliga ledarna får mer tid till framåtblickande visionsarbete och kreativt arbete i större projekt. 

Som producent på Lilith är du ansvarig och/eller delaktig i för en mängd olika områden i verksamhetens kommande utvecklingsplaner, såsom kontaktbyggande, produktionsplanering, bidragsansökningar, publikarbete mm.  

Du är bra på detaljerad tid och logistikplanering och att ta ansvar för den övergripande ordningen i ett scen/konstprojekt samtidigt som du inte blir stressad av att tvingas improvisera med korta tidsramar och snabba förändringar. 

I perioder möter du mycket människor, så en god social förmåga är en förutsättning. Mellan de intensiva produktionsperioderna har du inga problem med att jobba ensam och ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. 

Du gillar att vara en del av verksamhetens utveckling och är bra på att hitta nya kreativa lösningar för att nå verksamhetens mål där din grundinställningen är att inget är omöjligt. 

En i grunden prestigelös inställning och en förmåga att skapa struktur och god arbetsmiljö för alla i huset, är viktiga egenskaper för denna tjänst. 

Du bör ha flerårig erfarenhet av att jobba som producent inom kulturområdet eller liknande relevant erfarenhet. Du har god erfarenhet av bidragsansökningar inom kulturområdet stora som små. 

Erfarenhet och god kunskap inom bildkonst, film/TV och scenkonstproduktion är meriterande. 

Andra meriter är; Erfarenhet av pressarbete, arbete med att söka sponsorer, kreativt arbete med marknadsföring samt budgetansvar i kulturproduktion.

Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift väl. B-körkort är ett krav. 

Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en 12 månaders heltids projektanställning som efter 12 månader kan övergå till en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 3 månaders provanställning. Vi läser ansökningar löpande och kallar därefter på intervju, dock vill vi ha din ansökan senast 1 feb 2022. Vi önskar din ansökan via mejl till work@lilithperformancestudio.com med meritförteckning och minst två referenser. 

 

 

 

NEWSLETTER
@