I flera månader har vi väntat på att få öppna!!!
Nu äntligen sker det, på torsdag!!! Yes!!!
Dags att stiga in i denna pågående dokumentär. Den har stått och väntat sen april. 
The Documentary av konstnären Henrik Lund Jørgensen som framförs av våra FANTASTISKA AKTÖRER
Daniel Mårs, Lo Pettersson – Lundgren, Inna Pettersson-Lundgren, Vilija Židovainytė, Selma Kjellsson, Miodrag Stojanovic, Cecilia Eriksson, Erik Wall, Sandra Stjernfeldt, Martin Lindblom, Debora Contador, Giselle Escobar Munnier, Jonas Ermegård, Isa Liljegren, Mihaela Jekic, Lærke Segerlund.
”I oktober 2009 blev en 65-årig man med minnesförlust en följetong i svenska medier. Mannen som hamnat på Universitetssjukhuset i Malmö med en stroke pratade inte svenska och visste inte vem han var. TV3:s ”Efterlyst” gjorde inslag och flera riksmedier rapporterade om händelsen. Det var bara det att mannen bluffade.
En dag avslöjades han när han själv satt framför en dator och surfade in på sin egen hemsida. Mannen var hemmahörande i Tyskland och blev tillbakaskickad dit.
Den danske konstnären Henrik Lund Jørgensen, idag bosatt i Malmö, blev fascinerad av historien och har i dagarna premiär på ett performanceverk om alltihopa på Lilith Performance Studio i Malmö.
– Jag gjorde ett performanceverk på Lilith 2012 och då var det som att man gick in i en filmscen. Det här är mer som att gå in i en dokumentärfilm, fast det är lite som att du sätter på tv:n och kommer in en kvart in i en dokumentär och sen försöker reda ut trådarna, säger Henrik Lund Jørgensen.
I Lilith Performance Studios lokaler på Bragegatan har han under tre månader byggt upp exakta kopior av rum som har betydelse för historien. Bland annat rummet på Park Hotell i Arlöv där ”mannen utan minne” bodde. Men också flera rum och korridorer från Cementas gamla kontor i Limhamn.
Det var nämligen där som Henrik Lund Jørgensen för flera år sedan försökte skapa ett videoverk om hela denna historia, men aldrig blev klar. I videoverket får man möta ”mannen utan minne” och en pojke som betraktar honom.”
Jonas Gillberg Sydsvenskan
Foto: Lars Brundin
NEWSLETTER
@