Tack för ett omvälvande och känsloladdat år! ❤

Nu stänger vi snart 2022 och kan se tillbaka på ett år fyllt av starka känslor.
Vår gemensamma värld har det senaste året skakats av kriser som inte lämnat någon oberörd. I bästa fall har allt negativt som hänt ändå haft något gott med sig i det stora perspektivet. Förhoppningsvis har det tvingat oss alla, oavsett hur nära man berörts, att fundera på vad som verkligen är viktigt och vi hur upprätthåller det.
2022 har varit ett fantastiskt år på Lilith Performance Studio, vilket troligen till stor del har med det oroliga världsläget att göra. Aldrig tidigare har så många kommit och aldrig tidigare har vi fått så mycket fin respons.
Vi har mött människor som vill känna, tänka och förändra som en del av en gemenskap.
Alla reaktioner och möten under året har gjort det tydligt för oss att behovet av en fri yta att utgå från har växt. Vi har stärkts i vår övertygelse om att kultur är avgörande, för att förstå sig själv och för att kunna förhålla sig till sin omvärld och därför måste vårdas ömt.
Med det sagt vill vi gärna ge er en återblick av 2022 och ser fram mot en fortsättning och en invigning av en ny verksamhetsdel 2023.
Ett oerhört stort tack till alla fantastiska människor som deltagit och bidragit till att stärka kraften för mer kultur.
Vi ses nästa år starkare än någonsin!
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Gott nytt år alla kära!! 💥🍾🍾🥂🥂
Elin Lundgren & Petter Pettersson
Lilith Performance Studio
Tillbakablick på 2022
GARDEN OF LEFTHAND
” Norska Tori Wrånes totalkonstverk ”Garden of lefthand” på Lilith Performance Studio liknar inget jag tidigare sett ”…”Vad Wrånes åstadkommer har snarare stråk av surrealismens drömskt skruvade värld, spetsad med humor och musikens besvärjande kraft. Det är galet groteskt och fullkomligt sagolikt.”-Carolina Söderholm
Hennes vackra, mässande sångröst är en stor behållning här.” “ovissheten är kompakt och spännande.” Christine Antaya – Sydsvenskan
Idé och koncept: Tori Wrånes
Visades 21 april – 1 maj 2022
GAME CHANGER
“ I ett mässande ljudlandskap tar jag del av en upplevelse som starkare och mer invasivt än jag varit med om på länge går hudnära med frågor om individens makt kontra kollektivets, makt och skydd, motstånd och underkastelse.” VK – Sara Meidell https://www.vk.se/…/mer-svarartad-performance-till-folket
Koncept och idé: Konstnärsduon LILITH (Elin Lundgren & Petter Pettersson
Musik: Siri Jennefelt
Visades på Bildmuseet i Umeå 16,17 sep och på Lilith Performance Studio i Malmö 23-24 sep.
MIN TOTALA NJUTNING
”Min totala njutning” är ett outgrundligt verk, på samma gång poetiskt, skrämmande och vackert. Ungefär som livet självt. Anna Hedelius / Kulturnyheterna
”Utan att hemfalla åt banala budskap säger verket något väsentligt om det vackra och svåra i att vara människa. Det är ödesmättat och egendomligt trösterikt.” Carolina Söderholm – https://konsten.net/min-totala-njutning-pa-lilith…/
”När jag vandrar ut i industriområdet igen vet jag inte vad jag sett, mer än att jag varit med om något speciellt; också upplevelsen över att det ordlösa kan vara så …. politisk, filosofisk, existentiell.” Henric Tiselius – Kristianstadbladet
”Lilith Performance Studio har återigen lyckats skapa en värld som man inte visste var möjlig.”
Tor Billgren – Sydsvenskan
Idé och koncept: LILITH(Elin Lundgren Petter Pettersson) och Daniel Mårs
Text: Daniel Mårs Kompositör: Philip Gleisner
Operasolist: Kristine Nowlain
Visades 3-19 nov 2022.
2023 – INVIGNING av DURATIONAL SPACE
Den 16:e februari invigs DURATIONAL SPACE på Lilith Performance Studio med två nyproducerade storskaliga performance; “Verksamhetsanalysen” av Éva Mag och Forsens början av Anna-Karin Rasmusson.
Att få visa nya verk av Éva Mag och Anna-Karin Rasmusson samtidigt är något av en drömöppning av DURATIONAL SPACE. Mag och Rasmusson bygger bilder genom processer och tillstånd, där narrativet inte levereras färdigt utan tillåts ta tid och gro fritt i betraktaren. Läs mer>> https://lilithperformancestudio.com/archives-page/current-2/
Biljetterna till DURATIONAL SPACE är släppta på: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/durational-space Valfri entréavgift.
Läs gärna mer och se filmer på vår hemsida om 2023 och året som gått. https://lilithperformancestudio.com/
NEWSLETTER
@